Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Μπατονέτα


Η μπατονέτα και η ετυμολογία της

Μπατονέτες
Μπατονέτες
Η μπατονέτα είναι μια μικρή και λεπτή γλυφίδα με βαμβάκι στις δύο άκρες της, η οποία χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των αυτιών. Προέρχεται από τη γαλλική λέξη bâtonnet που σημαίνει ράβδος. Στα ελληνικά λέγεται και ωτογλυφίδα και προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη ὠτογλυφίς (ὠτο- + γλυφίς).


Ποιός ανακάλυψε τη μπατονέτα;

Το 1923, μια γυναίκα με το όνομα κα Gerstenzang, τοποθέτησε βαμβάκι στις άκρες των οδοντογλυφίδων. Με αυτό καθάριζε τα αυτιά του μωρού της. Ο σύζυγός της, Leo, είδε τι έκανε, και είχε την ιδέα να εφεύρει μια μπατονέτα για τον ίδιο σκοπό.


Η ιστορία της μπατονέτας

Η πρώτη μπατονέτα του Leo Gerstenzang ήταν μια ξύλινη ράβδος με βαμβάκι τυλιγμένο γύρω από τα δύο της άκρα. Ονόμασε την εφεύρεσή του "Baby Gays" και ίδρυσε την εταιρία Leo Gerstenzang Infant Novelty Company στη Νέα Υόρκη. Ο Gerstenzang πουλούσε τις αναλώσιμες μπατονέτες σε δέσμες.

Δεν είναι γνωστό γιατί ο Gerstenzang επέλεξε αυτό το όνομα. Προφανώς, ο όρος "gay" (που στα ελληνικά σημαίνει ομοφυλόφιλος) δεν είχε τότε την ίδια έννοια με τη σημερινή. Προφανώς ο εφευρέτης δεν ήταν ευχαριστημένος με την πρώτη επιλογή του, γι’αυτό πρόσθεσε αργότερα τη λέξη "Q-Tip" μπροστά από το "Baby Gays". Το γράμμα "Q" υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει τη λέξη "quality" που στα ελληνικά σημαίνει "ποιότητα". Η λέξη "tips" ("συμβουλές") αναφέρεται στο βαμβάκι που βρίσκεται στα δύο άκρα.

Μπατονέτες "Q-tips"
Μπατονέτες "Q-tips"
Τελικά, ο Gerstenzang μίκρυνε το όνομα των μπατονέτων του σε "Q-Tips" και από τότε το όνομα αυτό δεν έχει αλλάξει.

Η επιχείρηση με τις μπατονέτες του Leo Gerstenzang άκμασε. Οι καταναλωτές χρησιμοποιούσαν τα προϊόντα για να καθαρίζουν τα αυτιά των μωρών τους εξωτερικά, τα ρουθούνια τους και άλλα δύσκολα σημεία.

Το 1958, η εταιρεία του αγόρασε την εταιρεία Paper Sticks Ltd. της Αγγλίας. Τα μηχανήματα της εταιρείας μεταφέρθηκαν στην Αμερική και μετατράπηκαν, έτσι ώστε να παραχθούν Q-Tips ράβδοι από χαρτί. Με αυτό τον τρόπο, οι καταναλωτές είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε ξύλινες ή χάρτινες ράβδους.

Η εταιρεία Chesebrough-Ponds αγόρασε την εταιρεία Q-Tips το 1962. Η παραγωγή των μπατονέτων μετακινήθηκε έπειτα από τη Νέα Υόρκη στο Μιζούρι. Το 1974, η Chesebrough-Ponds μετέφερε μέρος των εγκαταστάσεων στο Πουέρτο Ρίκο. Στη συνέχεια, το 1987, η Unilever αγόρασε την εταιρεία Chesebrough-Ponds.

Κάποια στιγμή, κατά τη διάρκεια του 1980, οι ξύλινες ράβδοι απομακρύνθηκαν και οι μπατονέτες κατσκευάζονταν αποκλειστικά με ράβδους από χαρτί. Η Unilever άλλαξε επίσης τη συσκευασία, αλλά εκτός από αυτό, τα υπόλοιπα παρέμειναν λίγο πολύ τα ίδια. Οι μπατονέτες Q-Tips ήταν το πιο δημοφιλές προϊόν για μωρά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τότε, οι μπατονέτες Q-Tips συνέχισαν να κατασκευάζονται, να είναι ένα επιτυχημένο προϊόν και να βρίσκονται στα ράφια όλων των καταστημάτων. Η εταιρεία παρήγε σχεδόν είκοσι έξι δισεκατομμύρια μπατονέτες κάθε χρόνο. Αλλά πλέον δεν χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά για μωρά. Οι Αμερικανοί τις χρησιμοποιούν και για να εφαρμόσουν κόλλα σε έργα βιοτεχνίας, για να καθαρίσουν ηλεκτρονικές συσκευές, για να αφαιρέσουν το μακιγιάζ, για να καθαρίσουν τα πληκτρολόγια των υπολογιστών, για να αφαιρέσουν τη βρωμιά από το εξωτερικό των αυτιών του σκύλου ή της γάτας τους, για να μαζέψουν τη σκόνη, για να εφαρμόσουν αλοιφές, και για πολλά άλλα.


Οι χρήσεις της μπατονέτας

Οι μπατονέτες έχουν μια πληθώρα χρήσεων. Συχνά χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή των καλλυντικών. Επίσης χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό κάποιων σημείων του σώματος (π.χ., τα αυτιά), οικιακών αντικειμένων, έργων τέχνης και χειροτεχνημάτων, και ιατρικών εξετάσεων. Οι μπατονέτες που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές εξετάσεις διαφέρουν από τις εμπορικές μπατονέτες, δεδομένου ότι συνήθως είναι μεγαλύτερες (περίπου 6 ίντσες) από τις εμπορικές μπατονέτες, οι οποίες έχουν μήκος περίπου 3 ίντσες. Οι ιατρικές μπατονέτες είναι συνήθως πακεταρισμένες σε ατομικές συσκευασίες για λόγους αποστείρωσης και έχουν βαμβάκι μόνο στο ένα άκρο, σε αντίθεση με τις εμπορικές που έχουν και στα δύο άκρα.


Κίνδυνοι από τη χρήση της μπατονέτας

Αν και οι μπατονέτες έχουν πολλές χρήσεις, εγκυμονούν κάποιους κινδύνους. Πολλοί άνθρωποι τις χρησιμοποιούν για τον καθαρισμό του κεριού που υπάρχει στα αυτιά, αλλά τα μέλη της ιατρικής κοινότητας δεν συμφωνούν με αυτή την πρακτική, καθώς η μπατονέτα στην πραγματικότητα μπορεί να σπρώξει το κερί πίσω στο εσωτερικό του αυτιού. Οι μπατονέτες που πωλούνται σε μεγάλες συσκευασίες έχουν επίσης μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσουν τη στειρότητά τους μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα όταν η μπατονέτα χρησιμοποιείται για την απολύμανση ή την εφαρμογή των καλλυντικών.



Παρακάτω παραθέτω 2 άρθρα σχετικά με τη χρήση της μπατονέτας και τους κινδύνους της.



Επικίνδυνες οι μπατονέτες για τα αυτιά


Αντί να αφαιρούν το «κερί» το σπρώχνουν βαθύτερα

Όταν το «κερί» στα αυτιά συσσωρεύεται σε βαθμό που να προκαλεί ενοχλητικά συμπτώματα, τότε πρέπει να απευθυνόμαστε άμεσα στο γιατρό μας, και να μην αυτενεργούμε χρησιμοποιώντας τα ξεπερασμένα καθαριστικά αυτιών (μπατονέτες) προκειμένου να απαλλαγούμε από το «κερί», είναι το σαφές μήνυμα των γιατρών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 12 εκατ. άτομα επισκέπτονται το γιατρό κάθε χρόνο παραπονούμενα για τη συσσώρευση «κεριού» στα αυτιά.

Το «κερί» των αυτιών –γνωστό ιατρικώς σαν κυψέλες– είναι αναγκαίο για την υγεία των αυτιών, επισημαίνεται στις οδηγίες. Το «κερί» είναι μείγμα εκκρίσεων μαζί με νεκρά κύτταρα και τρίχες και βοηθά στην προστασία του αυτιού και δρα σαν αυτοκαθαριστικό μέσο με λιπαντικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.



Μείωση της ακοής

Συνήθως, ο οργανισμός φροντίζει μηχανικά για το περίσσιο «κερί» από μόνος του. Το παλαιότερο «κερί» μεταφέρεται συνεχώς από το κανάλι του αυτιού –βοηθούμενο από τις κινήσεις της σιαγόνας, π.χ. κατά τη μάσηση– έως την είσοδο του αυτιού, και εκεί ξεραίνεται. Συχνά όμως, συσσωρεύεται στο έσω τμήμα του αυτιού, όπου προκαλεί ενσφηνώματα αλλά και απώλεια της ακοής, «κουδουνίσματα» στα αυτιά, πόνο ή αίσθηση «γεμίσματος» στο αυτί. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται αναγκαία η επίσκεψη στο γιατρό.

«Ατυχώς πολλά άτομα νιώθουν την ανάγκη να “αφαιρέσουν” τις κυψέλες από τα αυτιά τους»,
δήλωσε ο δρ Peter Roland, επικεφαλής συγγραφέας των νέων οδηγιών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω επιπλοκές στο «κανάλι» του αυτιού. Οι ιατρικές αγωγές συμπεριλαμβάνουν μέσα διαλύσεως του «κεριού» και «πότισμα» του αυτιού, όπου ο γιατρός χρησιμοποιεί ζεστό νερό για να διαλύσει το «κερί». Σε μερικές περιπτώσεις, όπως όταν ένας ασθενής έχει στενό «κανάλι» αυτιού ή έχει υποστεί διάτρηση τυμπάνου, ο γιατρός μπορεί να χρειαστεί ειδικά όργανα για να αφαιρέσει το «κερί».

ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούμε μπατονέτες, επαναλαμβάνουν οι ειδικοί κι αυτό γιατί σπρώχνουν το «κερί» βαθύτερα, ενώ δεν υπάρχουν αξιόπιστες πρακτικές με τις οποίες προλαμβάνεται η συσσώρευση του «κεριού» στο αυτί.


Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Μπατονέτες: Το "φονικό" εργαλείο!


Αρκεί να γλιστρήσει από τα δάχτυλα η μπατονέτα και μεταβάλλεται σε όπλο που μπορεί να καταστρέψει την ακοή μας. Γι΄ αυτό και οι γιατροί μας συμβουλεύουν να ΜΗΝ καθαρίζουμε τα αυτιά με μπατονέτες. Η Άνι Πένκεθ, συντάκτρια της «Ιντιπέντεντ», είναι από αυτούς που δεν άκουσαν τις συμβουλές τους, με αποτέλεσμα να πάθει διάτρηση τυμπάνου στο αριστερό αυτί της.

Ενάμιση χρόνο τώρα, η περιπέτειά της δεν έχει τέλος. Εκείνη τη μέρα, η Πένκεθ ήταν βιαστική. Ετοιμαζόταν για τις Ιπποδρομίες. Μπήκε στο μπάνιο, λούστηκε και, αφού τύλιξε τα μαλλιά της σε μια πετσέτα, πήρε μια μπατονέτα και την έβαλε στο αυτί. Το χέρι της όμως γλίστρησε και η μπατονέτα κόλλησε βαθιά στο εσωτερικό του. Σε κλάσματα δευτερολέπτου άρχισε να αιμορραγεί. Ο πρώτος γιατρός που την είδε της είπε πως, προφανώς, είχε τραυματίσει το τύμπανο αλλά θα θεραπευόταν μόνο του μέσα σε λίγες εβδομάδες.
«Στους αγώνες η αιμορραγία συνεχιζόταν και το πρωί της επομένης τρόμαξα όταν είδα το αίμα στο μαξιλάρι μου. Σα να είχε προηγηθεί μάχη... Με παρέπεμψαν σε ειδική κλινική- ωτορινολαρυγγολογική κλινική- του Λονδίνου. Όταν η νοσοκόμα με ρώτησε τι είχε συμβεί και άκουσε τη λέξη μπατονέτα, σήκωσε τα μάτια της ψηλά.

«Ποτέ μη βάζετε στο αυτί σας κάτι μικρότερο από έναν αγκώνα»,
μου είπε. Την ίδια φράση θα την άκουγα πολλές φορές στη συνέχεια. Τότε συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν η μόνη που είχε βλάψει τον εαυτό της με αυτόν τον τρόπο. Τα πόστερ στην κλινική εξηγούσαν πως το αυτί αυτοκαθαρίζεται και πως οι μπατονέτες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα, από ρήξη τυμπάνου μέχρι κώφωση».
Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται συχνά με μικρές παραλλαγές: η κόρη ενός φίλου χειρουργήθηκε γιατί η μπατονέτα είχε κολλήσει στον πόρο του αυτιού- έναν μικρό σωλήνα που οδηγεί στο τύμπανο. Ένας άλλος πονούσε επί μέρες επειδή απλώς έσπρωξε λίγο περισσότερο την μπατονέτα στο αυτί «για να το καθαρίσει καλά».

Η Πένκεθ υποβλήθηκε στην πρώτη εγχείρηση στη Βρετανία επτά μήνες μετά το ατύχημα. Η τρύπα που είχε προκαλέσει στο τύμπανο ήταν πολύ μεγάλη και οι γιατροί έκριναν ότι το τραύμα δεν θα θεραπευόταν μόνο του. Πήραν μάλιστα μόσχευμα δέρματος από το πίσω μέρος του αυτιού. Παρά τις προσπάθειές τους, όμως, δεν είχε επιτυχία. Λίγους μήνες αργότερα, η δημοσιογράφος υποβλήθηκε σε δεύτερη εγχείριση στη Γαλλία. Πρόσφατα, όταν την είδε ξανά ο γιατρός της, της είπε ότι το μόσχευμα δείχνει να προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του λειτουργία, ως μέρος του τυμπάνου. Δεν μπορούσε να πει όμως με βεβαιότητα ότι η περιπέτεια έληξε. Η Πένκεθ το επιβεβαιώνει. Δεν ακούει παρά ελάχιστα από το αριστερό αυτί της και ο γιατρός την προειδοποίησε ότι ο ήχος που ακούει σε μόνιμη βάση- σαν κουδούνισμα- μπορεί να μην την εγκαταλείψει ποτέ. Επίσης, προσωρινά, απαγορεύεται να ταξιδέψει με ταχεία αμαξοστοιχία και να κολυμπήσει.



Οι κίνδυνοι από τις μπατονέτες

● Η μπατονέτα μπορεί να σπρώξει το κερί του αυτιού (κυψελίδα) στο εσωτερικό και να συσσωρευτεί εκεί με αποτέλεσμα να εξασθενεί η ακοή και να προκαλείται πόνος.

Ξηραίνεται το δέρμα στον πόρο του αυτιού- ο μικρός σωλήνας που καταλήγει στο τύμπανο.

Μπορεί να προκληθεί τραυματισμός, όπως διάτρηση, ρήξη, ακόμη και κώφωση.

«Οι ασθενείς μας με διάτρηση τυμπάνου φτάνουν στο 50% του συνόλου»
επισημαίνει ο Μάικλ Γουέρινγκ, επικεφαλής του τμήματος ΩΡΛ στο νοσοκομείο Saint Βartholomew του Λονδίνου. Ο τραυματισμός μπορεί να προκληθεί από μπατονέτα, από ένα χαστούκι στο αυτί ή από την πίεση του νερού. Σύμφωνα με τον Γουέρινγκ, τα περισσότερα περιστατικά -περίπου το 90%- θα αυτοθεραπευτούν, όμως στους πιο σοβαρούς τραυματισμούς απαιτείται εγχείρηση, η επιτυχία της οποίας εξαρτάται από τη διαμόρφωση του πόρου του αυτιού και τη ζημιά που έχουν υποστεί τα μικρά οστά στην περιοχή:
«Ακούω συχνά την ίδια ιστορία. Κάποιος που προσπαθεί να καθαρίσει το αυτί του με μπατονέτα στο μπάνιο, πίσω από την πόρτα, η πόρτα ανοίγει αιφνιδιαστικά και η μπατονέτα κολλά στο αυτί. Όμως, πρέπει να ξέρουμε ότι το κερί στο αυτί δεν είναι κάτι κακό. Το προστατεύει. Να θυμόσαστε πως το αυτί αυτοκαθαρίζεται και πως δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στο αυτί σας κάτι μικρότερο από έναν αγκώνα».


Άρθρο από: ΤΑ ΝΕΑ
Πηγή: Καρδιολογικό Βήμα




Πώς πρέπει να καθαρίζουμε τα αφτιά μας


Τα αφτιά αυτοκαθαρίζονται. Ό,τι παράγεται μέσα σε αυτά, βγαίνει μόνο του προς τα έξω. Μετά το μπάνιο μπορείς να τα σκουπίζεις μέχρι το σημείο που φτάνει η πετσέτα. Αν μείνει υγρό μέσα, σωστό είναι το απορροφήσεις με μια λεπτή οδοντογλυφίδα στην άκρη της οποίας θα βάλεις λίγο βαμβάκι. Πρόκειται για μια αυτοσχέδια μπατονέτα, η οποία όμως λόγω του ότι είναι πολύ πιο λεπτή με προσεκτικό χειρισμό δε δημιουργεί προβλήματα.

Εάν υπάρχει βύσμα που κλείνει τελείως τον έξω ακουστικό πόρο, μπορείς να κάνεις μια προετοιμασία με ελαιόλαδο επί 3 ημέρες (βάζεις στην άκρη μιας οδοντογλυφίδας λίγο βαμβάκι, το βουτάς σε ελαιόλαδο, το στύβεις και υγραίνεις απαλά τον έξω ακουστικό πόρο) και μετά πλένεις το αφτί με νερό στη θερμοκρασία του σώματος, ώστε να παρασυρθούν τα βύσματα προς τα έξω.

Αν το βύσμα είναι σκληρό και δεν βγαίνει, πρέπει να αφαιρείται από τον γιατρό και μόνο.

Όσοι πάσχουν από οξεία ή χρόνια ωτίτιδα πρέπει να προσέχουν, ώστε να μην μπαίνει νερό ή σαπουνάδα στα αφτιά τους και να μη χρησιμοποιούν διάφορα αντικείμενα για τον καθαρισμό τους. Κι αυτό γιατί μπορεί να δημιουργηθούν εξωτερικές ωτίτιδες, όπως οι κακοήθεις εξωτερικές ωτίτιδες, που θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή σε άτομα προχωρημένης ηλικίας ή με εξασθενημένο ανοσοποιητικό.



Παρόλ’ αυτά, οι μπατονέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό πολλών αντικειμένων και πολλές φορές μας “λύνουν τα χέρια”! Παρακάτω αναφέρονται 10 από τις κυριότερες οικιακές χρήσεις μιας μπατονέτας...



     1. Καθαρισμός ηλεκτρονικών
Βυθίζοντας μια μπατονέτα σε οινόπνευμα, έχετε δημιουργήσει έναν ανέξοδο τρόπο για να καθαρίσετε τις επαφές φόρτισης στις οικιακές ηλεκτρονικές συσκευές σας. Κινητά τηλέφωνα, ασύρματα τηλέφωνα και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία των οποίων οι μεταλλικές επαφές μπορούν να καθαριστούν με μια μπατονέτα για να βελτιωθεί η ροή της ηλεκτρικής ενέργειας και να επιταχυνθεί ο χρόνος φόρτισης.


     2. Βελτίωση της βαφής
Εάν έχετε μικρές τρύπες στους τοίχους σας που θα θέλατε να καλύψετε με γύψο, τότε θα χρειαστείτε επίσης έναν τρόπο για να βάψετε το γύψο για να κρύψετε τις επισκευές. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα παρά να αγοράσετε ένα πινέλο.


     3. Χειροτεχνία
Σε μια βροχερή μέρα, όταν τα παιδιά ψάχνουν με κάτι να ασχοληθούν, μπορείτε να πάρετε ένα πακέτο μπατονέτες, κόλλα και λίγη μπογιά και να αφήσετε τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους κτίρια από μπατονέτες. Είναι λιγότερο δαπανηρό και ευκολότερο από ότι να προσπαθείτε να βάλετε όλη την οικογένεια μέσα στο αυτοκίνητο για να πάτε στον κινηματογράφο.


     4. Πρώτες Βοήθειες
Οι μπατονέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εφαρμόσετε μια αντιβιοτική αλοιφή ή άλλες φαρμακευτικές αλοιφές σε πληγές. Οι μπάλες βαμβακιού μπορεί να είναι πολύ μεγάλες για τα μικρά τραύματα που χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή η οποία πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στην πληγείσα περιοχή ή για τις πληγές που βρίσκονται σε σημεία που μπορεί να είναι δύσκολη η πρόσβαση, όπως πίσω από το αυτί.


     5. Μαχαιροπήρουνα
Τα ασημένια μαχαιροπήρουνα απαιτούν τακτικό καθαρισμό, διαφορετικά θα ξεθωριάσουν. Χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα στα ασημένια μαχαιροπήρουνά σας θα σας επιτρέψει να καθαρίσετε ανάμεσα στα δόντια του πιρουνιού και ανάμεσα στα περίπλοκα σχέδια, εκεί όπου τα ξεσκονόπανα δεν μπορούν να φτάσουν.


     6. Μανό
Οι μπατονέτες έχουν μερικές χρήσεις, όταν πρόκειται για τα νύχια σας. Πρώτον, μια μπατονέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή του μανό στα νύχια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα για να βάλετε επάνω στα βύχια σας διάφορα σχέδια. Επίσης, όταν θα θελήσετε να αφαιρέσετε το μανό, μία μπατονέτα θα σας επιτρέψει να χρησιμοποιήσετε ξεβαφτικό νυχιών, χωρίς αυτό να πέσει στο δέρμα σας.


     7. Επαφές μπαταρίας
Μια φορά το μήνα, είναι μια καλή ιδέα να ελέγχετε τις μπαταρίες σε διάφορα αντικείμενα, όπως είναι τα τηλεχειριστήρια και τα ρολόγια τοίχου. Μια μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε κάθε βρωμιά ή σκόνη από τις επαφές της μπαταρίας και έτσι να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής των μπαταριών σας.


     8. Τοιχογραφίες
Οι μπατονέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εργασίες που βασίζονται στη λεπτομέρεια, ενώ βάφετε τους τοίχους σας. Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές περίγραμμα στο πάνω μέρος ενός από τους τοίχους σας, μια μπατονέτα μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε βούρτσα, στα μικρά σημεία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα για να προσθέσετε λεπτομέρειες σε τοιχογραφίες.


     9. Μεντεσέδες
Βρωμιές και σκόνες μπορούν να συσσωρευτούν και στους μεντεσέδες της πόρτας, ειδικά στους μεντεσέδες του ψυγείου σας. Χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να καθαρίσετε τις βρωμιές από τους μεντεσέδες της πόρτας σας, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα να καταστρέψετε τις πόρτες ή τους μεντεσέδες.


   10. Μακιγιάζ
Μια μπατονέτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εφαρμόσετε με ασφάλεια το eyeliner ή τη μάσκαρα σε ευαίσθητες περιοχές κοντά στο μάτι όπου οι σκληρές βούρτσες μπορεί να είναι άβολες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια μπατονέτα για να κάνετε διορθώσεις στο κραγιόν ή να αφαιρέσετε μικρά τμήματα του μακιγιάζ για να τα εφαρμόσετε εκ νέου.



Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και μάθετε πως κατασκευάζονται οι μπατονέτες!
* Το βίντεο είναι στα αγγλικά και μπορεί να σας παρέχει μόνο αγγλικούς υπότιτλους.
  Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους, πατήστε πάνω στο κουμπί "cc" που βρίσκεται στο κάτω δεξιά σημείο του βίντεο και επιλέξτε "Αγγλικά".







Πηγές εικόνων και κειμένων
Βικιλεξικό  |  Βικιλεξικό  |  wiseGEEK  |  EXPERT HOME TIPS  |  families.com  |  атные палочки.jpg - Φωτογραφία από Βικιλεξικό  |  Q Tips plain BG.jpg - Photo from Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου